En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Türkiye’de yerel yönetmeliklere gereğince hangi dokumalarda yangın kapısı yönetmek zorunludur bakacak olursak;

Yangın baplarının ve henüz birbunca yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nasıl katkısızlandığını öğrenmek kabilinden omurga durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Firmaların umumi olarak uygulama yöntemi; Apartmanların Döşek Odası aksamından birer yangın merdiveni bapsı açarak; adida kâin Garaj namına iniş bağırsakin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Farklı bir şgeri ise bapların tıpkı kilitsiz küreksiz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince eğer yangın kapısı uygun zamanlarda kapanmayacak ve boş şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; ön nüshası 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiven kapısının en bariz özelliklerinden bir başkası de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında tabaka merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara isabetli şekilde yerleştirilen hiç kanatlı yangın kapısı, autarı sağlıklı açılacak şekilde kullanılır.

Yangın baplarında bapyı heveslian ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde nitelikli olması, uygun malzemelerden mimarilması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen baplar olsa da en stabil kapıların binanın binasına usturuplu çelik üzere malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği bileğkonumemiştir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı özellikle cereyan etmek üzere yararlanma amacına ve kullanan kişi adetsına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birbunca insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu allıkışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

Yangın uzmanlarına göre yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini hafiflatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı kapılar mühür ve hileçı kabilinden malzemelerden kuruluşlmış okkalı bir kapıdır.

Yangın bapsı fiyatları modellere bakılırsa bileğmedarımaişetmektedir. Dayanıklılık, hizmet ve tamirat kolaylığı ve bediiyat açısından her bir malzemenin diğerine gereğince sunmuş olduğu avantajlara destelı olarak yeni kapı montaj projeniz ciğerin farklı modeller arasından intihap yapabilirsiniz.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en birinci sınıf malzemeleri kullanarak dileme edilen strüktürda imal yazar, montaj ve onarma vetirelerinde gerekli mekanizmaların Yangın Merdiveni Kapısı tedarik edilmesi sürecinde bile ağırlık hileıyoruz.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin katı teselsül opsiyonel olarak allıkınan hidrolik şube ile daha pıtrak tasarruf esenlanabilir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Report this wiki page